
Składniki:
- 3 dkg suszonych grzybów leśnych
- 30 dkg małych pieczarek
- 4 łyżki masła
- 1 szklanka wody
- 1 pokrojona w kostkę cebula
- 3 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1,5 litra bulionu mięsnego
- sól, pieprz do smaku
- śmietana kremówka – opcjonalnie

Składniki: 1 litr jogurtu 2 ogórki 3 ugotowane na twardo jajka 20 dkg szynki zielona cebulka, koperek, natka pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jogurt dokładnie wymieszać z przyprawami. Szynkę, obrane jajka i ogórki pokroić w równej wielkości kostkę, wymieszać z jogurtem. Przed podaniem obficie posypać zieleniną.

Składniki: 1 kg dobrej kiszonej kapusty 2 l bulionu mięsnego 2 duże cebule 1 marchewka 1 pietruszka 5 ziaren pieprzy 2 liście laurowe 50 dkg grzybów 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 3 łyżki oleju natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone grzyby, smażyć mieszając aż zaczną…

Składniki: 8 pokrojonych w paski pieczarek 30 dkg pokrojonej w paseczki chudej wieprzowiny 2 łyżki mąki kukurydzianej 30 dkg pokrojonego w drobna (1×1 cm) kostkę tofu 1.5 litra bulionu drobiowego 3 duże plastry imbiru ½ szklanki pokrojonej w paseczki marchewki ½ szklanki pędów bambusa ½ szklanki octu ryżowego 3 łyżki sosu sojowego 1,5 łyżeczki sosu…