.jpg)
Składniki:
- 30 dag kapeluszy pieczarek
- ¼ szkl. ryżu
- 5 szkl. bulionu drobiowego
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- ½ szkl. śmietany 12%
- 2 łyżeczki posiekanego estragonu
- 1 łyżka wytrawnej sherry
- 4 łyżki tartego parmezanu
- sól
- pieprz
.jpg)
Składniki: wywar z kości 1,25 litra cebula 1/2 kg sól do smaku pieprz do smaku masło 2 łyżki wytrawne wino 1 kieliszek Sposób przyrządzenia: Cebulkę należy obrać z łupinek i bardzo drobno posiekać. Na patelni należy rozpuścić masło i zarumienić na nim cebulkę, gdy już będzie złota należy przełożyć ją do wrzącego wywaru i całość…
Składniki: młode cukinie 4 sztuki cebula 2 sztuki por 2 sztuki ziemniak 2 sztuki masło 2 łyżki wywar z warzyw 1,5 litra śmietana 1,5 szklanki olej 4 łyżki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę proszę obrać z łupinek, zaś pory umyć i oczyścić, następnie pokroić go w drobną kostkę. Teraz należy dobrze oczyścić ziemniaki oraz cukinie…
Składniki: cukinia 3 sztuki cebula 1 sztuka por 2 sztuki ziemniaki 2 sztuki masło 6 dag wywar 6 szklanek śmietana 1 szklanka olej lub oliwa 4 łyżki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę proszę dokładnie dobrze obrać z łupinek, pory należy umyć pod bieżącą wodą i dokładnie oczyścić, następnie pokroić je w drobną kostkę. Teraz należy…