
Składniki:
• 20 dag świeżych warzyw mieszanych (marchewka, seler, pietruszka, por)
• 15- 20 dag szczawiu
• 3 szklanki zsiadłego mleka
• 3 jajka ugotowane na twardo
• 1 łyżka mąki
• sól
• cukier

Składniki: • 4 szklanki jasnego piwa • 3 żółtka • 3 łyżki śmietany • 10 dag cukru • kawałek cynamonu • kilka goździków • 15-20 dag białego sera Sposób przyrządzenia: Goździki i cynamon utłuc w moździerzu, ale nie na proszek. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Piwo wlać do emaliowanego lub kamionkowego rondla, dodać przygotowane…
Składniki: • 2 pory • 3 ziemniaki • 1/3 marchewki • 1 kostka rosołowa • pieprz • sól • vegeta lub maggi • natka pietruszki. Sposób przyrządzenia: Pory umyć i cieniutko pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę. Marchewkę obrać i zetrzeć. Kostkę rosołową zalać 1 litrem wrzątku. Do garnka na dno wlać oliwy z…
Składniki: • makaron • 1/2 kg szparagów • 1 szklanka śmietany • 2 żółtka • 1 łyżka vegety • 1 łyżka cukru • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Szparagi oczyścić, wrzucić na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem cukru. Gotować aż będą miękkie i odcedzić. DO wywaru dodać vegetę…