Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na sos

Staropolski sos grzybowy

Składniki: 1 szkl suszonych grzybów cebula 2 łyżki masła łyżka mąki sól biały pieprz Sposób wykonania: Grzyby opłukać pod bieżącą wodą po czym zalać je 3 szklankami wody. Następnie dodać pokrojoną na cztery części cebulę i gotować na małym ogniu do miękkości grzybów. Wówczas wywar przecedzić usuwając cebulę, natomiast grzyby przetrzeć przez sito. Natomiast na…

Sos z kapeluszy zielonek

Składniki: 12 kapeluszy zielonek łyżka masła 1 szkl rosołu 2 cebule łyżka mąki 3 łyżki śmietany kremowej łyżka posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Zielonki dokładnie oczyścić po czym drobno posiekać. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę. Dodać zielonki i smażyć aż większość powstałego płynu wyparuje. Wówczas oprószyć całość mąką i obsmażyć. Zalać rosołem…

Sos borówkowo-żurawinowy

Składniki: ½ szkl dżemu żurawinowego ½ szkl dżemu z borówek kilka śliwek z zalewy octowej 2 łyżki sosu z zalewy ze śliwek 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżka powideł śliwkowych 1 łyżka powideł z płatków róży Sposób wykonania: Śliwki przekroić na połówki, usunąć pestki i jeszcze raz przekroić na mniejsze kawałki. Dodać o nich…