Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos genueński Olgi

 

Składniki:

 

  • 20 dag mielonego mięsa
  • cebula
  • oliwa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka ketchupu
  • ząbek czosnku
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • łyżka mąki
  • szklanka rosołu
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób wykonania:    
Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle.
Wówczas dodać mięso mielone i chwile smażyć cały czas mieszając.
Następnie oprószyć całość mąka i obsmażyć, nadal często mieszając.
Przesmażone mięso i mąkę rozprowadzić rosołem i dokładnie wymieszać, aż uzyskamy jednolitą konsystencję.
Dodać jeszcze koncentrat pomidorowy oraz koncentrat pomidorowy.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *