Składniki:
- 30 dkg mąki
- 1 jajko
- sól
- 1 szklanka maku
- 3 łyżki miodu płynnego
- 3 łyżki rodzynek
- suszone brzoskiwnie
- 3 łyżki orzechów włoskich
- skórka pomarańczowa
Składniki: 80 dag kiszonej kapusty ½ kg pieczarek 2 cebule ½ kg makaronu łazanki sól pieprz olej Sposób wykonania: Kapustę zalać woda i lekko obgotować. W między czasie posiekaną cebulkę zeszklić, wówczas kapustę odcedzić i dodać ją do cebuli. Całość wymieszać, doprawić do smaku i trzymać na ogniu około 15 minut. W między czasie na…
Składniki: 1 mała główka kapusty 1 cebula 10 dkg wędzonego boczku 10 dkg szynki wieprzowej 1 kiełbaska śląska 10 dkg kiełbasy wiejskiej 3 ziela angielskie listek laurowy sól, pieprz do smaku przyprawa typu wegetta 1 opakowanie makaronu łazanki olej Sposób wykonania: Kapustę szatkujemy, cebulkę obieramy , kroimy w kosteczkę. Wkładamy do dużej patelni, podlewamy niewielką…
Składniki: 1 opakowanie makaronu kolanka 1 opakowanie orzechów nerkowca 2 łyżki orzechów włoskich szklanka mleka 3 łyżki płynnego miodu Sposób przyrządzenia: Orzechy kroimy w drobne kawałeczki. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy płynny miód i rozdrobnione kawałeczki orzechów. Gotujemy na małym ogniu. Kiedy powstanie gęsty sos łączymy z makaronem ugotowanym al dente. Podajemy na gorąco ,ale…