Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łazanki z wędzonką

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 cebula
  • 10 dkg wędzonego boczku
  • 10 dkg szynki wieprzowej
  • 1 kiełbaska śląska
  • 10 dkg kiełbasy wiejskiej
  • 3 ziela angielskie
  • listek laurowy
  • sól, pieprz do smaku
  • przyprawa typu wegetta
  • 1 opakowanie makaronu łazanki
  • olej


    Sposób wykonania:

    Kapustę szatkujemy, cebulkę obieramy , kroimy w kosteczkę. Wkładamy do dużej patelni, podlewamy niewielką ilością wody i oleju. Dodajemy ziele angielskie i listek laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Wędlinę kroimy w kosteczkę, boczek i szynkę kroimy w paseczki. Dokładamy do kapusty, przyprawiamy do smaku, można dodać więcej pieprzu ,aby potrawa była pikantniejsza. Gotujemy makaron al dente, odcedzamy i dokładamy do gotowej kapusty. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę dusimy na wolnym ogniu. Podajemy gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *