Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na makaron

Zielone taglitelle z koprem i borowikami

Skład: 40dkg zielonego tagliatelle sól 3dkg suszonych borowików 1 szalotka 25dkg kopru włoskiego 15dkg gotowanej szynki 1 łyżka oleju 1 łyżeczka masła pieprz sok z cytryny 2 żółtka 15dkg słodkiej śmietanki Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Grzyby namoczyć 15 min w 300 ml zimnej wody. Szalotkę obrać i posiekać. Koper umyć i pokroić w kostkę. Szynkę…

Makaron z sosem z boczku i szałwią.

Skład: 40dkg makaronu świderki sól 20dkg kapusty włoskiej 4 listki szałwii 20dkg krojonego bekonu 5 łyżek oleju pieprz 1-2 łyżki soku z cytryny 15dkg słodkiej śmietany Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Kapustę pokroić w wąskie, krótkie paseczki i obgotować ok 4 min w osolonej wodzie. Szałwię umyć i pokroić w paseczki. Bekon pokroić w paseczki i…

Spaghetti z sosem chili i pietruszką

Skład: 40dkg spaghetti sól 2-3 pęczki natki pietruszki 20dkg sera mozarella 2 ząbki czosnku 2 strąki papryki chili 10 łyżek oliwy Sposób przyrządzenia: Ugotować spaghetti. Pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Mozarelle pokroić w kostkę. Pokrojony czosnek podsmażyć i papryczkami w całości na oliwie. Chili wyjąć. Pietruszkę i ser wymieszać z oliwą. Makaron wymieszać z…

Penne puttanesca.

Skład: 50dkg makaronu penne po 3 łyżki posiekanej bazylii i natki Sos: 50 dkg dojrzałych obranych pomidorów 1/2 szklanki czarnych oliwek 3 posiekane ząbki czosnku 4 fileciki anchois 2 łyżki octu winnego 1/2 szklanki oliwy 2 łyżki kaparów 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Penne ugotować. Pomidory pokroić w kosteczkę. Oliwki, czosnek i…