Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne puttanesca.


Skład:

  • 50dkg makaronu penne
  • po 3 łyżki posiekanej bazylii i natki

Sos:

  • 50 dkg dojrzałych obranych pomidorów
  • 1/2 szklanki czarnych oliwek
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 4 fileciki anchois
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki kaparów
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Penne ugotować. Pomidory pokroić w kosteczkę. Oliwki, czosnek i fileciki drobno posiekać i połączyć z pomidorami. Dodać kapary i polać oliwą wymieszaną z octem i papryką. Wymieszać sos z gorącym makaronem, posypać natką i bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *