Skład:
- 12 płatów lazagne
- 5dkg masła
- 6dkg mąki
- 3/4 l mleka
- 1/2 l bulionu
- rozmaryn, tymianek
- 3 listki laurowe
- 1 żółta 1 czerwona papryka
- 25dkg pieczarek
- oliwa
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- chili
- 5dkg parmezanu
- 3dkg tartej bułki
- 1 cukinia
Skład: 8 płatów lasagne 1 cebula 3 łyżki oliwy 50 dkg pomidorów z puszki sól,pieprz 1 bakłażan 4 pomidory świeże 25 dkg mozarelli Pęczek bazylii 5 dkg parmezanu. Sposób przyrządzenia: Płaty ugotować i przelać dobrze wodą. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić pokrojona cebulę, dodać pokrojone pomidory z puszki i gotować ok. 8 min. Doprawić solą…
Skład: 25dkg tagliatelle 3 ząbki czosnku 12dkg suszonych pomidorów 5 łyżek oliwy 4 łyżki orzechów piniowych 200 ml bulionu 5 łyżek soku z cytryny 8 łyżek octu balsamicznego pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Czosnek pokroić i podsmażyć na oliwie. Dodać orzeszki i pokrojone w paski pomidory. Chwilę podsmażyć. Dodać bulion, sok z cytryny, ocet…
Dla 4 osób Skład: 4 pomidory 2 cebule opakowanie mrożonego szpinaku 200g twarogu 100g sera feta przyprawy olej 5 płatków lasagne 40g żółtego startego sera sos pomidorowy Sposób przyrządzenia: Cebulę i rozmrożony szpinak poddusić. Dodać przyprawy i fetę wymieszaną z twarożkiem. Nakładamy ją na plastry lasagne i układamy jeden na drugim. Na wierzchu posypać startym…