Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Canneloni ze szpinakiem w sosie serowym.

Skład:

  • 15 rurek
  • pół opakowania szpinaku mrożonego
  • ugotowana marchew (1-2 szt.)
  • jajko
  • sos serowy

Sposób wykonania;
Szpinak poddusić, można podlać łyżką mleka, dodać marchewkę, mięso i chwilę jeszcze razem potrzymać. Po wystudzeniu dodać jajko, przyprawy. Wymieszać i nadziewać masą rurki. Całość zalać sosem serowym, np. sos serowy z Knorra. Zapiekać w mikrofali 12 min. + 3 min. Lub w piekarniku ok. 45 minut. Moje canneloni to typowy „recycling” resztek: pozostałości warzyw i gotowanego mięsa z zupy, resztki żółtego sera zbierane do pudełka itd…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *