Skład:
- 12 płatów lazagne
- 5dkg masła
- 6dkg mąki
- 3/4 l mleka
- 1/2 l bulionu
- rozmaryn, tymianek
- 3 listki laurowe
- 1 żółta 1 czerwona papryka
- 25dkg pieczarek
- oliwa
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- chili
- 5dkg parmezanu
- 3dkg tartej bułki
- 1 cukinia
Sposób przyrządzenia:
Masło stopić, oprószyć mąką zasmażyć. Wlewać mleko mieszając i rosół. Dodać liście laurowe i zioła. Gotować 15 min często mieszając. przyprawić solą, gałką muszkatołową i chili. Papryki pokroić w paski, cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki. Na oliwie zasmażyć warzywa i pieczarki. Posolić i popieprzyć. Do formy żaroodpornej wlać trochę sosu. Położyć na dnie lasagne. Układać sos, warzywa z pieczarkami i płaty. Zakończyć sosem i warzywami. Posypać parmezanem wymieszanym z bułką. Piec 45 min w 175 stopniach.
1 comment for “Lazagne z warzywami i pieczarkami.”