Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lazagne z warzywami i pieczarkami.

Skład:

  • 12 płatów lazagne
  • 5dkg masła
  • 6dkg mąki
  • 3/4 l mleka
  • 1/2 l bulionu
  • rozmaryn, tymianek
  • 3 listki laurowe
  • 1 żółta 1 czerwona papryka
  • 25dkg pieczarek
  • oliwa
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • chili
  • 5dkg parmezanu
  • 3dkg tartej bułki
  • 1 cukinia

Sposób przyrządzenia:
Masło stopić, oprószyć mąką zasmażyć. Wlewać mleko mieszając i rosół. Dodać liście laurowe i zioła. Gotować 15 min często mieszając. przyprawić solą, gałką muszkatołową i chili. Papryki pokroić w paski, cukinię w plasterki, pieczarki w ćwiartki. Na oliwie zasmażyć warzywa i pieczarki. Posolić i popieprzyć. Do formy żaroodpornej wlać trochę sosu. Położyć na dnie lasagne. Układać sos, warzywa z pieczarkami i płaty. Zakończyć sosem i warzywami. Posypać parmezanem wymieszanym z bułką. Piec 45 min w 175 stopniach.

1 comment for “Lazagne z warzywami i pieczarkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *