Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na dania półmięsne

Kotlety ala placki ziemniaczaane

Składniki: 1pierś z kurczaka 3 jaja 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki majonezu ząbek czosnku 1 papryka czerwona szczypiorek Sposób przyrządzenia: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, czosnek siekamy na drobniutko, paprykę kroimy w kosteczkę, wszystko razem mieszamy dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dobrze mieszamy do połączenia się składników wstawiamy na godzinę do lodówki. .Rozgrzewamy na…

Schab faszerowany

Składniki: 2 łyżki przyprawy typu vegetta 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 10 dag. mięsa mielonego 1 kg. schabu bez kości 10 dag. żółtego sera 10 dag. pieczarek 1 jajko Sposób przyrządzenia: Mięso naciąć wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbić tłuczkiem. Natrzeć Jarzynką, pozostawić na ok. 30 min. Pieczarki i ser zetrzeć na tarce, połączyć…

Naleśniki z parówkami i serem

Składniki: 10 dag mąki 200 ml mleka łyżka oleju słonecznikowego 1 jajko 8 parówek ser żółty natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mąkę połączyć z mlekiem, aby otrzymać ciasto dodać jajko i olej. Usmażyć naleśniki, a potem zawinąć w nie parówki. Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Żółty ser zetrzeć na tarce. Przykryć żółtym serem naleśniki…

Dynie pieczona z mięsnym farszem

Składniki: 1 nieduża dynia 50 dkg mielonego mięsa 2 jajka 1 cebula 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka oleju sezamowego lub oliwy z oliwek szczypta mielonego imbiru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Dynie umyć, osuszyć. Ściąć jej wierzchołek. Za pomocą łyżki usunąć ze środka włókninę i pestki nasienne. Mielone mięso wymieszać z…

5 x sajgonki

Sajgonki (pinyin: chū njuǎ ) przygotowuje się z ciasta i warzywnego farszu, farsz przygotowywany jest również z grzybów. Farsz może być przyrządzony również z mięsa, zazwyczaj wołowiny lub z kurczaka. Farsz zawijany jest w bardzo cienkie ciasto przygotowane z mąki ryżowej zwane papier ryżowy i tak przygotowane sajgonki smaży w głębokim oleju. Zarówno sajgonki wegetariańskie…