Składniki: 8 pędów belgijskiej cykorii 1/3 szkl. pokruszonego sera rokfor 1 łyżka posiekanych suszonych wiśni 3 łyżki grubo siekanych pekan ¼ szk. rzeżuchy Sposób wykonania: Z pędów cykorii układamy wachlarz. Wokół niego układamy słupki sera. Posypujemy całość wiśniami i posiekanymi orzechami. Przed podaniem udekorować pędami rzeżuchy. Podawać od razu po przygotowaniu.
Tag: przekąski
Przekąski
Naleśniki z masą truskawkową
by Iza Czajka • • 0 Comments
Przekąski
Grzanki z parówką w piwie
by Maja Musiał • • 0 Comments
Składniki: 8 kromek chleba tostowego 3 łyżki masła 6 parówek 200 ml jasnego piwa 3 łyżki startego sera żółtego 1 żółtko ½ łyżeczki cynamonu sól Sposób wykonania; Kromki posmarować masłem z obu stron, wówczas obrumienić na patelni po czym przełożyć na blachę. Następnie parówki przekroić na pół i układać po dwie na każdej grzance. Piwo…
Przekąski
Racuchy drożdżowe z jabłkiem
by Agata Kowalska • • 0 Comments
Przekąski
Racuchy drożdżowe
by Agata Kowalska • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mleka 4 szkl. mąki 40-50 g drożdży 2-3 jajka łyżeczka cukru łyżka masła łyżeczka soli 200 g tłuszczu Sposób wykonania: Mleko podgrzać po czym zalać nim drożdże, dodać jeszcze mąkę. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie gdy ciasto urośnie dodać do niego, łyżkę masła oraz białka ubite na sztywną pianę.…



