
Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- syrop klonowy
- cynamon w proszku
- ½ szkl. mleka
- 1 łyżka masła
- cukier puder
- sezonowe owoce

Składniki: 500 g pędów chmielu sól łyżeczka soku z cytryny łyżeczka cukru łyżeczka masła 2-3 łyżki nasion sezamu 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka miodu Sposób wykonania: Zagotować wodę z dodatkiem masła, cukru i soku z cytryny. Następnie wrzucić do niej pędy chmielu. Trzymać na ogniu około 15 minut po czym je odcedzić i pokroić na…
Składniki: 3 solone śledzie 6 kromek razowego chleba 2 jabłka antonówki 2 łyżki masła łyżka kminku Sposób wykonania: Filety śledziowe pokroić na małe kawałeczki. Następnie kromki chleba posmarować masłem po czym posypać kminkiem. Ułożyć na nich plastry jabłka a na nim posypać kawałki śledzia. Kanapki wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 25 minut.
Składniki: 16 pędów belgijskiej cykorii 220 g humus 60 g brukselki Sposób wykonania: Z pędów cykorii u układamy wachlarz. U podstawy każdego nakładamy pełną łyżkę sosu humus. Następnie dekorujemy brukselką i podajemy na stół.
Składniki: 12 pędów belgijskiej cykorii 180 g aromatyzowanego sera świeżo posiekana pietruszka pędy rzeżuchy Sposób wykonania: Cykorie układamy w kształt wachlarza na półmisku. U podstawy każdego kładziemy łyżeczkę sera. Całość dekorujemy posiekaną rzeżuchą i pietruszką. Podajemy od razu po przygotowaniu.