Składniki: 10 ugotowanych na twardo jaj łosoś wędzony w plastrach 3 łyżki majonezu świeży, drobno posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć żółtka. Płaty łososia pokroić w drobną kostkę. Żółtka dokładnie rozgnieść widelcem. Łososia, rozgniecione żółtka i majonez wymieszać. Przyrządzoną tak pastę nadziewać pozbawione żółtek połówki jaj. Całość obficie posypać posiekanym…
Tag: przekąska
Listy
Szparagi z majonezem w szynce parmeńskiej Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Mini pomidorki nadziewane serem feta Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Listy
Ogórek nadziewany humusem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 ogórki humus prażone ziarna sezamu grubo mielony kolorowy pieprz Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać, pokroić w poprzek na kawałki o grubości około 2 cm. Łyżeczką wydrążyć w każdym kawałku gniazda nasienne, posolić, odstawić na kilka minut aby ogórek obciekł z wytwarzającego się soku. W międzyczasie humus wymieszać z sezamem i pieprzem. Każdy kawałek ogórka…
Listy
Papryka z parmezanem i parówka zapieczona w boczku Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 papryki (kolorowe) 8 parówek 16 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz 8 łyżeczek parmezanu 2 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Paprykę podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, przyprawić. Ser wymieszać z majonezem. Parówki obrać, podzielić na połówki. Każdą ćwiartkę papryki posmarować od wewnątrz masą serową, na niej ułożyć połówkę parówki, całość owinąć ciasno boczkiem i…