Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy z ryb

Filet z łososia z oliwkową salsą

Składniki: 50 dkg filetu z łososia ze skórą Salsa: ¼ szklanki oliwek bez pestek ¼ szklanki rozdrobnionej zielonej papryki ¼ szklanki rozdrobnionej czerwonej cebuli 5 rozdrobnionych pomidorków koktajlowych ¼ szklanki sosu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Składniki salsy wymieszać dokładnie. Filet z łososia umyć, osuszyć, przyprawić. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią, posmarować ją oliwą. Na tak przygotowanej…

Karp w sosie pomidorowym

Składniki: 4 porcje filetów z karpia mąka olej sól, pieprz Sos: 1/3 szklanki sosu pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka miodu 1 drobno posiekany ząbek czosnku sól, pieprz, papryka chili do smaku Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki sosu zmiksować. Umyte i osuszone filety z karpia przyprawić, odstawić…

Zawijasy z karpia i szynki

Składniki: 4 porcje filetu z karpia 8 plastrów dobrej szynki 2 marynowane czerwone papryki oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z karpia pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Na desce do krojenia ułożyć dwa plastry szynki e taki sposób aby 1.2 powierzchni zachodziły na siebie, na nich rozłożyć ¼  płatów ryby, posypać papryką…

Filet z karpia mocno ziołowy

Składniki: 50 dkg filetów z karpia (pangi, tilapii, sandacza, okonia) przyprawa kajeńska 1 jajko 2 łyżki wody olej Sposób przyrządzenia: Umyte, podzielone na porcje filety z karpia osuszyć, natrzeć przyprawą kajeńską, odstawić na 30 minut. Jajko zmiksować z wodą. Każdą porcję ryby moczyć w zmiksowanym jajku i smażyć na gorącym oleju z obu stron na…