Składniki: 1 duża sieja (karp, pstrąg…) 2, 3 łyżki soku z cytryny sól biały pieprz Farsz: 1 duża, drobno posiekana cebula 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka gęstej śmietany kremowej 6 suszonych, posiekanych śliwek bez pestek lub 1/3 szklanki nasion granatu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, dokładnie umyć, osuszyć. Usunąć gałki oczne i…
Tag: potrawy z ryb
Łosoś
Łosoś po kaszubsku
by Magda N • • 0 Comments
Panga
Panga w musztardowej panierce
by Magda N • • 0 Comments
Składniki: filet z pangi o wadze około 20 dkg 5 łyżeczek dobrej musztardy 12 dkg mąki 2 żółtka jaj sól olej Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, posolić z umiarem. Żółtka, musztardę zmiksować i natrzeć nią filet, odstawić na 3 godziny do lodówki. Tak przygotowaną rybę obtoczyć w mące i smażyć lekko rumieniąc. Podawać z ulubionymi…
Dorsz
Dorsz w chrzanie
by Basia NW • • 0 Comments
Składniki: • 60dag filetów z dorsza • 1/8 l śmietany • 3dag mąki • 4dag tłuszczu • 10dag chrzanu • cukier • kwasek cytrynowy • zielenina • sól Sposób przygotowania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas podlać 1/8l wody i dusić ok. 20min pod przykryciem. Następnie zetrzeć…
Ryby
Rybka Marzeny
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 4 cebule 25 dag. rodzynek sułtańskich 3 łyżki koncentratu pomidorowego sos chilli listki świeżej bazylii sól papryka słodka cukier mąka olej Sposób przyrządzenia: Pstrągi pokroić w dzwonki , przyprawić i usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na złoty kolor. Dolać 1i1/2 litra wody i gotować do momentu , aż…