Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijna sieja z farszem

Składniki:

  • 1 duża sieja (karp, pstrąg…)
  • 2, 3 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz

Farsz:

  • 1 duża, drobno posiekana cebula
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżka gęstej śmietany kremowej
  • 6 suszonych, posiekanych śliwek bez pestek lub 1/3 szklanki nasion granatu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Rybę sprawić, dokładnie umyć, osuszyć. Usunąć gałki oczne i płaty skrzelowe, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotować farsz. Cebulę zalać wrzątkiem na kilka minut, odcedzić, schłodzić. Wymieszać z pozostałymi składnikami farszu, przyprawić. Tak przygotowanym farszem napełnić dokładnie wyczyszczoną jamę brzuszną ryby, zaszyć lub spiąć namoczoną wcześniej w wodzie szpadką do szaszłyków. Tak przygotowaną rybę ułożyć na natłuszczonej blasze do pieczenia, polać resztą soku cytrynowego. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 45 minut. W połowie pieczenia ostrożnie obrócić. Podajemy na półmisku udekorowanym klinami cytryny i połówkami orzechów włoskich. Zielony dodatek uatrakcyjni danie.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Kingę M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *