Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w chrzanie

Składniki:

• 60dag filetów z dorsza
• 1/8 l śmietany
• 3dag mąki
• 4dag tłuszczu
• 10dag chrzanu
• cukier
• kwasek cytrynowy
• zielenina
• sól

Sposób przygotowania:
Filety pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas podlać 1/8l wody i dusić ok. 20min pod przykryciem.
Następnie zetrzeć chrzan na tarce o grubych oczkach i dodać do ryby.
Na koniec połączyć ze śmietaną, delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
Przepis nadesłany na  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Basia NW

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *