Składniki: 2 duże pstrągi tęczowe 2 posiekane zielone cebulki ½ szklanki posiekanych grzybów ½ szklanki posiekanych pomidorów 2 łyżeczki świeżo utartego imbiru 2 obrane, drobno posiekane ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego lub oliwy 1/2 Szklanki posiekanej naci pietruszki lub kolendry Sposób przyrządzenia: Ryby umyć, osuszyć. Odciąć głowy, usunąć kręgosłup i…
Tag: potrawy z ryb
Łosoś
Wigilijny łosoś Marii
by Maria K • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje filetu z łososia lub innej ryby 4 łyżki posiekanej drobno naci pietruszki 1 obrany, zgnieciony w prasce ząbek czosnku skórka cienko otarta z 1 cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szklanki sosu tatarskiego 1 szklanka tartej bułki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Natkę pietruszki, czosnek, skórkę cytrynową i oliwę wymieszać, delikatnie przyprawić.…
Tilapia
Wigilijna tilapia w sosie pesto i pomidorach
by Maria R • • 0 Comments
Łosoś
Wigilijny łosoś z wody w holenderskim sosie
by Grażyna K • • 0 Comments
Łosoś
Wigilijny łosoś z wody w oliwkowej salsie
by Iwona P • • 0 Comments
Składniki: 4 porcje filetów z łososia o wadze około 60 dkg 2 liście laurowe 5 ziaren pieprzu szczypta cukru sól i pieprz mielony Salsa: 50 dkg dojrzałych pomidorów świeżych lub konserwowych 3 łyżki pokrojonych oliwek bez pestek 2 drobno posiekane ząbki czosnku sok z 1 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…