Składniki: 400 g makaronu szerokie wstążki sól 100 g parmezanu 150 g masła Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie zetrzeć parmezan a masło roztopić na rozgrzanej patelni do momentu, aż stanie się brązowe. Makaron odcedzić, polać go masłem i posypać serem.
Tag: potrawy z makaronu
Spaghetti
Spaghetti z owocami morza i pomidorami
by Bogusia Kochanowska • • 0 Comments
Makarony
Makaron z wątróbką drobiową i pieczarkami
by Marek • • 0 Comments

Składniki: 25 dkg wątróbek drobiowych 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 10 dkg pieczarek 1 łyżeczka posiekanej pietruszki 5 pomidorków koktajlowych ½ szklanki białego wina 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka oliwy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Grzyby pokroić w plastry, pomidory na połówki. Na patelni rozgrzać…
Makarony
Makaron ryżowy z mięsem raków
by Artur Werner • • 0 Comments
Makarony
Japoński makaron pszenny w bulionie
by Marek Małkowski • • 0 Comments
Składniki: 250 g japońskiego makaronu pszennego 1 por 2 marchewki ½ główki kapusty 150 g grzybów shiitake 1 źdźbło trawy cytrynowej 1 l bulionu z kury odrobina oleju chili Sposób wykonania: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W miedzy czasie por, marchewkę i kapustę pokroić w plastry. Grzyby i trawę cytrynową posiekać. Wszystkie składniki wrzucić…
-300x300.jpg)
.jpg)

