Składniki:
-
- 25 dkg wołowiny
- 25 dkg baraniny
- 25 dkg wieprzowiny
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 5 pomidorów
- 3 słodkie papryki
- 1 szklanka dobrej śmietany
- 6 łyżek smalcu
- 1 łyżka ostrej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka kminku
Składniki: 1 królik 1 łyżka smalcu 15 dkg słoniny sól, pieprz Farsz: wątróbka królika 30 dkg mielonego mięsa 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 1 mała bułka ½ szklanki mleka 1 łyżka masła śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać obraną i pokrojoną cebulkę, smażyć kilka minut nie rumieniąc, dodać wątróbkę królika,…
Składniki: 1 kg mięsa królika 3 łyżki smalcu 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka czerwonego wina liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec ilość wg upodobań ocet winny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcję, skropić octem, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na noc do lodówki. W rondlu rozgrzać…
Składniki: 50 dkg wytrybowanego mięsa z królika 10 dkg wędzonego boczku 1 bułka tarta bułka olej 1 lub 2 jajka pietruszka zielona 1 cebula 1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie sól i pieprz Sos pieczarkowy: 15 dag pieczarek 1-2 łyżki masła ½ szklanki śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Przygotować sos. Obrane i pokrojone pieczarki smażyć…