Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy mięsne

Królik faszerowany

Składniki: 1 królik 1 łyżka smalcu 15 dkg słoniny sól, pieprz Farsz: wątróbka królika 30 dkg mielonego mięsa 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 1 mała bułka ½ szklanki mleka 1 łyżka masła śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać obraną i pokrojoną cebulkę, smażyć kilka minut nie rumieniąc, dodać wątróbkę królika,…

Królik w sosie leśnym

Składniki: 1 kg mięsa królika 3 łyżki smalcu 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka czerwonego wina liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec ilość wg upodobań ocet winny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcję, skropić octem, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na noc do lodówki. W rondlu rozgrzać…