Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej ½ kg biodrówki 5 grubych plastrów świeżego boczku 4 średnie cebule Mąka Vegeta 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Zioła prowansalskie Słodka papryka mielona Pieprz Olej Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć i podzielić na pojedyncze płaty a następnie płaty te poprzekrawać jeszcze na pół. Dokładnie obtoczyć kawałki w mące i…
Tag: potrawy mięsne
Inne mięsa
Pikantny pasztet w boczku
by Marzena • • 0 Comments
Inne mięsa
Pieczeń rzymska w cieście
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 80 dag. mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól pieprz natka pietruszki 2 pory 5 plasterków wędzonego boczku 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego Sposób przyrządzenia: Mięso włożyć do miski, dodać 1 jajko i białko, posiekaną natkę pietruszki, tartą bułkę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić. Masę rozsmarować w prostokąt na kawałku folii…
Inne mięsa
Frykas z królika z grzybami
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 4 udka z królika (lub inne części tuszki) 25 dkg szalotki 1 marchewka 1 nieduży korzeń selera 5 gałązek naci pietruszki 1 gałązka tymianku 1 liść laurowy 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz 1 szklanka białego, wytrawnego wina 25 dkg małych, twardych grzybów 2 żółtka jaj ½ szklanki śmietany sok z 1…