Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: potrawy mięsne

Chili meksykańskie z koniny

Składniki: 1 kg karkówki końskiej, 3 cebule, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki przecieru pomidorowego, 2 szklanki bulionu, 40 dag czarnej fasoli, sól, pieprz, chili, kminek, oregano, oliwa Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i zmielić stosując największe oczka w maszynce. Pokrojoną drobno cebulę zarumienić na oliwie. Dodać koninę i smażyć 5 minut. Rozetrzeć czosnek z solą i…

Zrazy z parówkami

Składniki: • 40 dag polędwicy wołowej (może też być schab) • 4 cienkie parówki • 2 łyżki tłuszczu • musztarda, • mąka, • sól • pieprz Wykonanie: Mięso pokroić na 4 plastry, zbić jak na kotlety. Płaty mięsa posmarować łagodną musztardą, na środku każdego położyć parówkę, zawinąć obtoczyć w mące i usmażyć. Zrumienione zrazy podlać…