Składniki: • 1 kg królika • 10 dag cebuli • 6 dag słoniny • na koniec noża papryki • 20 dag jarzyn • 2 pomidory • 0,25 l mleka chudego Sposób przyrządzenia: Pokrajać słoninę w plastry, wrzucić do rondla. Gdy zacznie się topić, dodać cebulę, nakryć pokrywą na chwilę, aż cebula zmięknie. Włożyć wówczas pokrajanego…
Tag: potrawy mięsne
Inne mięsa
Królik w ziemniaczanym wachlarzu
by marek • • 0 Comments
Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Skoki królicze – 1,300 kg Boczek wędzony – 150 g Szpinak liście – 250 g Borowik świeży – 150 g Pomidor suszony – 100 g Wątróbka królicza – 150 g Grzanki – 150 g Sól, pieprz biały Seler parzony – 100 g Marchew parzona – 50 g Por parzony –…
Inne mięsa
Pasztet z królika
by Tadeusz • • 2 komentarze
Inne mięsa
Thai bals- kulki z mięsa
by ajin7 • • 0 Comments
Składniki : (4 porcje) 70 dag- mięso mielone najlepiej mieszanka (wp.+ woł.+ drob.) 5 łyżek- mąki pszennej 2 łyżki -skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki- imbiru w proszku 2 łyżki -sosu sojowego 3 ząbki- czosnku drobno pokrojone 5 cebulek -(szalotki) drobno pokrojonej lub 2 duże cebule 3 szt.-jaja kurze 1 łyżeczka – pokrojonej papryczki…
Inne mięsa
Królik w warzywach
by Eljot • • 0 Comments
Składniki:
• 1 sprawiony królik (około 2 kg, podzielony na 8 części)
• 3 łyżki oleju
• 3 gałązki świeżego majeranku
• 3 listki laurowe
• 1/4 l wytrawnego białego wina
• 1/4 l rosołu warzywnego (instant)
• 2 duże pęczki włoszczyzny
• 50 dag ziemniaków
• 15 dag gęstej kwaśnej śmietany
• 1 łyżka mąki
• kilka gałązek natki pietruszki lub innych świeżych ziół do dekoracji
• sól, świeżo mielony pieprz