Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pomidorki koktajlowe

Sałatka z czerwonej soczewicy z pomidorkami

Składniki: 5 dag czerwonej soczewicy 1 cebula 4 łyżki oleju 200 ml bulionu warzywnego 1 główka sałaty lodowej 1 cykoria 20 dag pomidorków koktajlowych 15-20 dag sera pleśniowego 4 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebule poddusić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać soczewicę, przez chwilę smażyć po czym wlać bulion i doprowadzić do…

Sałatka z białych szparagów, karczochów i pomidorków

Składniki: 2 kg białych szparagów 2 łyżki masła 25 dag pomidorków koktajlowych puszka serc karczochów 4 gałązki tymianku 1 pęczek bazylii 1 pęczek natki pietruszki 2 cebule 8 łyżek octu balsamicznego 8 łyżek oleju rzepakowego szczypta cukru sól pieprz Sposób wykonania: Szparagi obrać po czym zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem masła i cukru, trzymać…

Krewetki z fasolka i awokado

Składniki: 12 mrożonych dużych krewetek 2 awokado 12 pomidorków koktajlowych 4 cebulki ze szczypiorkiem 20 dag fasolki szparagowej 1 łyżka oleju 2 łyżki octu balsamicznego ½ pęczka bazylii 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. W między czasie cebulki pokroić na ukośne krążki a pomidorki w ćwiartki. Następnie…

Pieczone ziemniaki z bobem

Składniki: 1 kg. ziemniaków 30 dag. bobu 15 dag. pomidorków koktajlowych 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz pieprz kolorowy do posypania potrawy Sposób przyrządzenia: Bób ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i obrać ze skórki. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku, osączyć i przekroić na połówki. Łyżeczką wydrążyć z nich miąższ.…

Sałatka z avocado i kurczaka

Składniki: 4  piersi z kurczaka 1 avocado, obrane, pokrojone w kostkę 1 szklanka pokrojonych pomidorków koktajlowych ½ szklanki obranego i pokrojonego ogórka Dressing: ½ szklanki soku cytrynowego ¼ szklanki oliwy 2 łyżeczki miodu ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego posiekana bazylia sól Sposób przyrządzenia: Zmiksować wszystkie składniki dressingu. Połową zalać piersi z kurczaka, odstawić na 30 minut.…