Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: półmięsne

Pierog ruski z mięsem.

Przygotować wedle upodobania ciasto francuskie lub drożdżowe, i nałożyć następującym farszem. Mięso z rosołu lub pozostałe z pieczeni, (najsmaczniejsze jednak jest z dodaniem kawałka mięsa wieprzowego) posiekać drobno i wymieszać z bułką rozmoczoną w mleku. Zasmażyć na łyżce masła pół cebuli drobno posiekanej, wrzucić w nie mięso i przesmażyć razem. Dodać trochę pieprzu, 2 jaja…

Fajitas z karkówką*

*Cykl – dania mistrzów Składniki: (dla 5 osób) chuda karkówka – 700 g cebula posiekana w piórka – 2 szt. duże dwukolorowa papryka pokrojona w paseczki – 2 szt. piwo – 200 ml sok z limonki louisiana sos – 1 łyżka szczypta kminu szczypta posiekanej kolendry szczypta jambalaja mix oliwa – 15 ml placki Flavers…

Zapiekanka kapuściana z mięsem.

Skład: 1czerstwa bułeczka 1główka kapusty włoskiej 1cebula 1ząbek czosnku 50dag mięsa mielonego 1jajko 10dag śmietany kremówki 4gałązki tymianku 30dag plasterków wędzonego boczku. Sposób przyrządzenia: Bułeczkę namoczyć w wodzie.Wyciąć głąb z kapusty i pojedynczo zdjąć liście.Obgotować je (5 min.)w osolonej wodzie.Wyjąć,osączyć. Odciśniętą bułeczkę wymieszać z mięsem,posiekaną cebulą i czosnkiem.Przyprawić posiekanym tymiankiem,solą i pieprzem. Spód formy wyłożyć…

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Naleśniki: 1 mała pomarańcza 15 dag. mąki 3 jajka 0.5 łyżeczki soli 1 łyżeczka tymianku 150 g. masła 1.5 szklanki mleka margaryna do smażenia Nadzienie: 5 dymek 25 dag. pieczarek 2 łyżki soku z cytryny 50 dag. filetów z kurczaka 2 łyżki oleju 200 g. śmietany 22% sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Pomarańczę dobrze umyć.…

Fasolka szparagowa z kiełbasą

Skład: 600 g zielonej fasolki szparagowej, 30dkg kielbasy 80 ml oliwy, 6 zabkow czosnku, 150 g tartej bulki, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Młoda zielona fasolkę, opłukac, odciać końce, usunać włókna. Fasolke pokroic w kawalki dlugosci 4 cm. Czosnek obrac, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmazyć, czosnek obrać posiekać, dodać…