Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: półmięsne

Ciecierzyca z boczkiem

Składniki: 1 puszka konserwowanej ciecierzycy 25 dkg surowego boczku 1 łyżka oleju liść laurowy szczypior lub szczypiorek marynowana papryka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na dwie, ,trzy plastry, przyprawić. W rondlu rozgrzać oliwę, obrumienić na niej boczek, podlać wodą, dodać liść laurowy i dusić aż mięso zmięknie. Ciecierzycę odcedzić z zalewy, przepłukać…

Bakłażan z mięsnym farszem

Składniki: 3 bakłażany 1 mała cebula 40 dkg mieszanego mięsa mielonego sos sojowy 1 jajko natka pietruszki olej do smażenia sól, pieprz Ciasto: 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia sól Sposób przyrządzenia: Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić w 5 mm plastry, posolić. Tak przygotowane plastry bakłażana ułożyć na sicie aby obciekły…