Składniki:
• 4 plastry polędwicy
• cztery połówki brzoskwiń z puszki
• migdały
• natka pietruszki
• biały pieprz
• olej
• sól
Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 20 dag. twarogu półtłustego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwiczki umyć i naciąć wzdłuż. Ser zmielić, doprawić solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Wymieszać. Nacięcia w mięsie napełnić masą serową. Obwiązać bawełnianą nitka. Smażyć na oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor/ok.6…
Składniki: 1 kg polędwiczek wieprzowych 1 łyżka kawy zbożowej 5 ząbków czosnku 2 szklanki jasnego piwa 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z resztek błon, ścięgien. Czosnek obrać, każdy ząbek przekroić na połowę i naszpikować nim mięso. Tak przygotowane polędwiczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zrosić olejem i przyrumienić w piekarniku…
Składniki: 25 dkg pokrojonych w plastry polędwiczek wieprzowych 3 pokrojone cebulki szalotki 3 pokrojone ząbki czosnku 4 łyżeczki sosu pomidorowego 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka cukru 1 pokrojona papryczka chili oczyszczona z nasion ½ czerwonej pokrojonej papryki ½ zielonej pokrojonej papryki sól, pieprz do smaku 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: W woku lub dużej…