Składniki: 50 dkg polędwicy wołowej Marynata: ½ szklanki oleju 1 łyżka musztardy 3 łyżki soku z cytryny kilka listków mięty sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Składniki marynaty wymieszać. W grubej plastikowej torbie umieścić mięso, dodać marynatę, zamknąć torbę, potrząsać nią chwilę, odłożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Smażyć…
Tag: poledwica
Wołowina
Polędwica wołowa z patelni
by Henryk Ludwiczak • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg pokrojonej w grubą kostkę polędwicy wołowej 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu Worcestershire Marynata: 2 łyżki oliwy 2 łyżki pokrojonego czosnku sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać, zalać nią mięso, na około 10 minut. Na patelni…
Wołowina
Befsztyk w sosie balsamicznym
by Robert Grela • • 0 Comments
Drób
Polędwiczki drobiowe na przekąskę
by Tadeusz Pękala • • 0 Comments
Składniki: 600 g polędwiczek drobiowych 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki przyprawy uniwersalnej 2 jajka 1/3 szkl. oleju sos słodko -kwaśny Sposób wykonania: Polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie mąkę wymieszać z przyprawą po czym maczać w niej mięso a następnie zanurzać go w lekko roztrzepanym jajku. Smażyć kurczaka na rozgrzanym oleju około 4-5 minut.…
Zupy
Zupa z wieprzowiny z dynią
by Danuta Głąb • • 0 Comments
Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 400 g dyni 200 g makaronu ryżowego 1 l bulionu z kurczaka 1 papryczka chili 1 łyżeczka startego imbiru 1 trawa cytrynowa 1 gwiazdka anyżu kilkanaście listków bazylii sos sojowy Sposób wykonania: Papryczki chili i trawę cytrynową posiekać i zalać je bulion, dodać jeszcze imbir oraz anyż i całość gotować około…