Składniki:
-
- befsztyki wykrojone z polędwicy wołowej
- czosnek
- musztarda w proszku
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Składniki: Polędwica wołowa 480 g Olej sojowy 3 łyżki Mrożonka zupa pieczarkowa 1 opakowanie Mleko 3,2% 1 szklanka Jajka 8 sztuk Masło 60 g Pomidory Pelati 2 szklanki Bulion drobiowy ½ szklanki Listki świeżej bazylii Sól Pieprz czarny świeżo mielony Sposób przyrządzenia: Sosu: Pomidory Pelati łączymy z bulionem i zagotowujemy. Po zagotowaniu miksujemy, doprawiamy solą…
Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 15dkg pieczarek 1 łyżka oleju 1,5 łyżki masła 12 dkg pasztety drobiowego 25 dkg ciasta francuskiego (można też użyć mrożonego) 1 jajko Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić , drobno posiekać. Na patelni rozgrzać pół łyzki masła, usmażyć pieczarki, dodać pasztet i używając widelca wymieszać na jednolitą masę, przełożyć na talerz, odstawić.…
Składniki: 2 polędwice wieprzowe 8 dużych listków rozmarynu 8 dużych listków tymiankowych 1/2 szklanki octu balsamicznego 1/4 szklanki oliwy albo oleju Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Każdą polędwiczkę pokroić na 6 plastrów i rozbić dłonią. W misce wymieszać oliwę, ocet i zioła. Marynatą zalać mięso i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.…