Składniki:
- 60 dag polędwicy wołowej
- 15 dag cebuli
- 6 dag tłuszczu
- 4 dag masła
- sól
- pieprz
Składniki: 1,2 kg polędwicy wołowego ½ szkl. orzechów włoskich 1 ząbek czosnku ¼ szkl. oliwy z oliwek ½ szkl. czerwonego wytrawnego wina pieprz Sposób wykonania: Polędwice pokroić na cienkie plasterki, które nabić na patyczki szaszłykowe po czym ułożyć je na blasze do pieczenia tak aby żaden z nich nie leżał płasko. Następnie posiekane orzechy zmiksować…
Składniki: 30 dag polędwicy wołowej sok z 1 cytryny 6 łyżek oleju 1 karczoch 8 dag świeżo starego parmezanu 5 dag rukoli sól pieprz Sposób wykonania: Polędwice owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażalki na ok. 20 min. W między czasie olej wymieszać z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem po czym dodać rozgniecionego…
Składniki: 40 dkg polędwicy wołowej podzielonej na befsztyki o grubości 2,5 cm ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki drobniutko posiekanego czosnku 1 łyżeczka mielonego chili ¼ szklanki soku z cytryny 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki sosu rybnego – alternatywnie 1 ogórek, pozbawiony nasion, pokrojony w cienkie pół plastry 4 szklanki podartej palcami mieszanki sałat świeża…