Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: podwieczorek

Cynamonowe tosty z owocami

Składniki: 4 kromki białego chleba tostowego 1 obrany i pokrojony w plastry banan ½ szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego ½ łyżeczki mielonego cynamonu dowolne owoce wymieszane z zagęszczonym sokiem owocowym Sposób przyrządzenia: Mleko, jajka i przyprawy zmiksować. Każdą z kromek chleba tostowego umoczyć w przygotowanym mleku, ułożyć na blaszce do zapiekania. Na…

Sandwicz z sardynkami konserwowymi

Składniki: 6 kromek białego chleba tostowego 1 puszka sardynek w oleju 6 oliwek konserwowanych 3 liście sałaty sok z cytryny pieprz masło majonez Sposób przyrządzenia: Kromki chleba tostowego ułożyć równo jedna na drugiej, za pomocą ostrego noża odkroić z nich skórki, każdą kromkę posmarować masłem. Sardynki odsączyć z oleju, drobno posiekać nożem, skropić sokiem z…

Sandwicz z rybą w oleju

Składniki: 6 kromek chleba z dodatkiem ziaren 1 puszka filetów śledziowych w oleju 3 plastry żółtego sera 1 zielony ogórek masło posiekana zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety śledziowe ostrożnie wyjąć z puszki, obsączyć dokładnie z oleju. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w skośne plastry. Każdą kromkę chleba  posmarować masłem, ułożyć na nich plastry sera,…

Faszerowana bagietka

Składniki: 1 bagietka lub bułka weck Farsz: 1 szklanka majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 zielony ogórek 1 papryka marynowana zielona cebulka, posiekany koperek lub szczypiorek do wyboru Sposób przyrządzenia: Obciąć końce bagietki. Pomagając sobie ostrym, długim nożem usunąć z niej część miąższu. Tuńczyka obsączyć z zalewy, rozdrobnić. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne,…

Tosty z wędzonym łososiem i awokado

Składniki: 8 kromek ciemnego chleba tostowego 8 plastrów łososia wędzonego 1 awokado ser żółty grubo tarty masło sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Kromki chleba tostowego posmarować masłem, ułożyć na blasze do zapiekania, opiec w piekarniku lub opiekaczu do tostów (jeśli pieczywo opiekamy w opiekaczy smarujemy po opieczeniu) Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, pokroić na…