Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: podwieczorek

Sandwicz z mielonym kotletem

Składniki: 8 kromek chleba tostowego 4 kotlety mielone 2 cebule 8 plastrów żółtego sera masło posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Wcześniej usmażone kotlety mielone przekroić wzdłuż na połowę. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Każdą kromkę chleba tostowego posmarować masłem, posypać posiekaną cebulką. Na tak przygotowanym pieczywie ułożyć połówki kotletów i przykryć plastrem sera. Oprószyć posiekanym koperkiem.…

Sandwicz z szynką i gruszką

Składniki: 8 kromek chleba tostowego 6 łyżeczek masła 8 plastrów szynki 3 gruszki ser żółty tarty Sposób przyrządzenia: Kromki chleba posmarować masłem, na każdej położyć plaster szynki i plaster obranej, pozbawionej gniazd nasiennych gruszki. Obsypać obficie tartym serem. Ułożyc na blasze do pieczenia i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Zapiekać do momentu aż ser zacznie…

Zapiekanki z sardynkami

Składniki: sardynki w oleju 3 pomidory 6 kromek chleba tostowego 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka mielonej gorczycy majonez ser żółty w plastrach (po 2 na kromkę chleba) Sposób przyrządzenia: Sardynki obsączyć z oliwy na sicie. Jajko obrać, pokroić w plastry. Majonez wymieszać z gorczycą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w plastry.…

Sandwich american

Składniki: chleb sandwich american 2 puszki tuńczyka 2 główki sałaty pekińskiej może byc mała (jest lepsza) majonez sól, pieprz Sposób przyrządzenia : Tuńczyka drobimy w drobne kawałki. Sałatę kroimy drobniutko. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą aby powstała papka (wszystkiego dodajemy do smaku) , jak skończymy przygotowywać sałatę można podpiec chleb (najlepiej w tosterze). Smarujemy…