Składniki: 1kg jabłek(np.antonówek) kostka masła lub margaryny 4 jajka półtora szklanki cukru po szklance mąki pszennej i ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże budynie waniliowe na 3\4litra mleka 1 litr mleka Sposób przyrządzenia: Obrać jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Margarynie lub masło utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Nadal ucierając powoli…
Tag: podwieczorek
Przekąski
Racuszki z jabłkami*
by Myszka • • 2 komentarze
Ciastka
Kruche ciasteczka z galaretką
by Olusia • • 1 Comment
Skład: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 200 g galaretki ze smażonych owoców lub dżemu mrożone owoce1 żółtko do posmarowania cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: Z mąki, masła, cukru i żółtek zagnieść ciasto i wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm .…