Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: po chińsku

Lucjan na parze z owocami

Składniki: 140 dag całego Lucjana 175 g szpinaku plasterki cytryny cebulka dymka 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 2 cebule 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 pomarańcza Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego. Następnie do ugotowanego ryżu…

Zupa z kaczki z kapustą

Składniki: 125 g chudej kaczej piersi 225 g kapusty pekińskiej 850 g bulionu drobiowego 1 łyżka wytrawnego sherry 1 łyżka jasnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku szczypta mielonego anyżu 1 łyżka ziarna sezamowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Do gotującego się bulionu dodać sherry, sos sojowy, poszatkowaną kapustę pekińską…