Składniki: 140 dag całego Lucjana 175 g szpinaku plasterki cytryny cebulka dymka 60 g ugotowanego długoziarnistego ryżu 1 łyżeczka zmielonego imbiru 2 cebule 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego ½ łyżeczki mielonego anyżu 1 pomarańcza Sposób wykonania: Oczyszczony szpinak sparzyć wrzątkiem i przełożyć go na dno naczynia żaroodpornego. Następnie do ugotowanego ryżu…
Tag: po chińsku
Porady i Ciekawostki
Gołąbki na parze z kurczakiem
by Edward Przybył • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Pulpety z wieprzowiny ze szpinakiem
by Mariusz Tomala • • 0 Comments
Składniki: 125 g wieprzowiny 1 jajko 1 cm laski imbiru 1 cebula 1 łyżka wrzątku 25 g kiełków bambusa z puszki 2 plasterki wędzonej szynki 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 450 g szpinaku 2 łyżeczki ziarna sezamowego 150 ml wywar z warzyw ½ łyżeczki maki kukurydzianej 1 łyżeczka zimnej wody 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego ½…
Porady i Ciekawostki
Pierożki z kaczki na parze
by Paulina Osa • • 0 Comments
Składniki:
- 300 g mąki
- 15 g suszonych drożdży
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 2 łyżki ciepłej wody
- 175 ml ciepłego mleka
- 300 g piersi z kaczki
- 1 łyżka jasnego brązowego cukru
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki klarowanego miodu
- 1 łyżka sosu hoi sin
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1 por
- 1 ząbek czosnku
- 1 cm laski świeżego imbiru
Porady i Ciekawostki
Zupa z kaczki z kapustą
by Adam Januszewski • • 0 Comments
Składniki: 125 g chudej kaczej piersi 225 g kapusty pekińskiej 850 g bulionu drobiowego 1 łyżka wytrawnego sherry 1 łyżka jasnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku szczypta mielonego anyżu 1 łyżka ziarna sezamowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Do gotującego się bulionu dodać sherry, sos sojowy, poszatkowaną kapustę pekińską…