Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piwo

Karp w piwnym sosie

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 2 cebule 2 szklanki piwa 1 łyżka dobrej musztardy olej i masło do smażenia mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, umyć, obsuszyć i wyfiletować pozostawiając skórę. Podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Tak przygotowaną rybę ułożyć na blaszce do pieczenie obficie…

Kurczak w sosie piwno smietanowo czosnkowym

Składniki: podwójna pierś z kurczaka śmietana 36% i 18% około szklanki wymieszanej razem piwo jasne czosnek najlepiej kostki smakowe knorra 4 sztuki sól pieprz cytrynowy szczypta wegety lub kucharka olej 2 łyżki stołowe Sposób przyrządzenia: Mięso myjemy i kroimy w paski, wrzucamy na gorący olej smażymy Podlewamy piwem około 100ml, dodajemy śmietanę mieszając, czosnek,  sól…

Sandacz po niemiecku

Składniki: 1 sandacz sok z 1 cytryny Soł, pieprz Ciasto: 3 jajka 1 łyżeczka cukru 15 dkg mąki pszennej ½ szklanki piwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, umyć, osuszyć wyfiletować pozostawiając skórę. Podzielić na porcję, skropić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Wszystkie składniki ciasta wymieszać. W głębokiej patelni rozgrzać 2 szklanki oleju,…