Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz po niemiecku

Składniki:

    • 1 sandacz
    • sok z 1 cytryny
    • Soł, pieprz

    Ciasto:

    • 3 jajka
    • 1 łyżeczka cukru
    • 15 dkg mąki pszennej
    • ½ szklanki piwa
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę sprawić, umyć, osuszyć wyfiletować pozostawiając skórę. Podzielić na porcję, skropić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę. Wszystkie składniki ciasta wymieszać. W głębokiej patelni rozgrzać 2 szklanki oleju, każdą porcję ryby moczyć w przygotowanym cieście, smażyć w głębokim oleju aż uzyska piękny złoty kolor. Przed podaniem przybrać plastrami cytryny i zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *