Składniki: 4 długie, duże ziemniaki oliwa sól, pieprz ocet balsamiczny siekany koperek i natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 1 cm. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać sól i plastry ziemniaków, gotować 10 minut, odcedzić, odparować. Ziemniaki polać oliwą, wymieszać. Piec z obydwu stron na średnio…
Tag: pietruszka
Listy
Adżika z koperkiem i pietruszką
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg pomidorów 10 słodkich papryk 20 ostrych papryk 20 dkg tartego chrzanu 2 pęczki natki pietruszki 2 pęczki koperku 4 łyżki cukru 4 łyżki soli 1 szklanka octu Sposób przyrządzenia: Pomidory i paprykę umyć, oczyścić ze zbędnych części (nasion z papryki nie usuwać). Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.…
Listy
Błyskawiczne pikle z fasolki z czerwoną cebulą i koperkiem
by Natalia Półtorak • • 0 Comments
Składniki: 2 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 1 pokrojona w plastry czerwona cebula 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy ¼ szklanki czerwonego octu winnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wrzątkiem fasolkę, gotować 4 minuty, odcedzić. W szklanej salaterce wymieszać z fasolką pozostałe składniki, odstawić na 4 godziny mieszając…