Składniki:
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- 1 średnia cebula
- ½ kg pieczarek
- 1 szklanka śmietany
- 2 kostki rosołu drobiowego
- 1 łyżka majeranku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki masła
- makaron kolanka lub świderki
- sól, pieprz do smaku
Składniki:
Składniki:
Wkładka:
Składniki: ½ kg rabarbaru 1/5 dkg mąki ziemniaczanej ½ szklanki śmietany cynamon goździki skórka cytrynowa Sposób przyrządzenia: Rabarbar umyć, pokroić na kawałki, zalać wrzącą wodą 6 szklanek, dodać goździki, cynamon i skórkę cytrynową, rozgotować. Przetrzeć przez sito, dodać cukier. Z mąki i śmietany zrobić zawiesinę, wlać do zupy i zagotować. Podawać z grzankami i świeżymi…