Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 20 dkg kapusty
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1 łyżka masła
- 4 szklanki bulionu mięsnego
- sól, pieprz, chili
- posiekany koperek
Składniki: 50 dkg żeberek wieprzowych 50 dkg ziemniaków zielenina sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte żeberka pokroić na porcje, zalać 6 szklankami zimnej wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować przez około 60 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, dodać do wrzącego wywaru, przyprawić, gotować aż ziemniaki zmiękną.…
Składniki: 50 dkg chudego boczku 3 ziemniaki 1/3 szklanki ryżu 1 szklanka kiszonej kapusty 1 papryka sól, pieprz zielenina Sposób przyrządzenia: Umyty boczek pokroić w grubą kostkę, zalać wodą, dodać ziemniaki, gotować około 20 minut, dodać ryż, pokrojoną w paski paprykę, kapustę, gotować aż składniki zmiękną. Przyprawić, posypać zieleniną i podawać.