Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pierwsze

Zupa ryżowa z mięsem kurczaka

Składniki: ½ kurczaka 2 szklanki ryżu 6 szklanek wody 1 marchewka 1 cebula sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte mięso zalać w rondlu zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli około 1 godziny. Mięso wyjąć, usunąć kości. Mięso pokroić na kawałki. Obraną marchew i cebulę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju,…

Zupa truskawkowa z kostką jajeczną

Składniki: 80 dkg pieczarek 4 łyżki cukru 3 jajka 1 łyżeczka masła szczyptę otartej z cytryny skórki 1 szklanka soku jabłkowego ½ łyżeczki cukru waniliowego 1/3 szklanki śmietany Sposób przyrządzenia: Jajka zmiksować ze śmietaną, 1 łyżką cukru, cukrem waniliowym. Na patelni rozgrzać masło, wlać zmiksowane jajka, smażyć jak omlet. Usmażone jajka pokroić w kostkę. Truskawki…

Zupa ziemniaczana z pieczarkami Pauliny

Składniki: 25 dkg pieczarek 30 dkg ziemniaków 1 cebula 1 łyżka masła 1 litr wody lub bulionu mięsnego kwaśna śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, przyciąć trzony, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać pieczarki, dsić mieszając aż odparuje wytworzony sos. W rondlu…

Zupa Teresy z wołowymi żeberkami

Składniki: 50 dkg żeberek wołowych ½ cebuli 1 ząbek czosnku odrobina tartego imbiru curry do smaku 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte mięso zalać w rondlu 1,5 litra zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli aż mięso zmięknie. Na patelni rozgrzać masło, dodać obrany, pokrojony czosnek i cebulę, chwilę…