Składniki:
- 4 filety z kurczaka
Marynata:
- 1/2 szklanki oliwy
- sok z jednej cytryny
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka posiekanego koperku
Panierka:
- 1 mała ususzona bułka
- 1 łyżka ziaren sezamu
- 1 łyżeczka mixu kolorowych pieprzów
- 2 jajka
Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 1 żółta papryka 3 cebule 10 dkg suszonych moreli 1 papryczka chili oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet pokroić w grubą kostkę, przyprawić, usmażyć, pozostawić w cieple. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podobnie przygotować paprykę i papryczkę chili. Morele pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać…
Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 1 marchewka ½ papryki zielonej ½ papryki czerwonej 1 mango ½ szklanki zielonego groszku oliwa 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, obsączyć, przyprawić „ostro”, skropić sokiem z cytryny, odstawic w chłodne miejsce. Marchewkę obrać, pokroić w plastry, ugotować wraz z groszkiem. Paprykę…
Składniki: 4 piersi z kurczaka 20 dkg grzybów 5 dkg ser żółty tarty 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 cebula tarta bułka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi umyć, osuszyć, przyprawić. Ostrym nożem wykonać kieszeń. Przygotować farsz, Cebule obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić grzyby. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać grzyby…
Składniki: 4 piersi z kurczaka 25 dkg pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów nerkowca natka pietruszki 1 jajko 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka masła mąka oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Ostrym nożem wykonać w każdym filecie kieszeń starając się aby zewnętrzne nacięcie było jak najmniejsze, przyprawić, skropić obficie sokiem…