Składniki: 4 piersi z kurczaka 12 suszonych moreli lub śliwek sól, pierz ciasto francuskie olej Sposób przyrządzenia: W każdym z filetów zrobić kieszonkę i włożyć w nią po kilka suszonych moreli lub śliwek .Każdy z filetów posolić i oprószyć przyprawami wg uznania. Krótko obsmażyć na oleju i wystudzić. Po wystudzeniu kolejno okleić je ciastem…
Tag: piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka
Filet z piersi kurczaka z pieczarkami w sosie słodko ostrym
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z piersi kurczaka 10 dkg małych pieczarek 1 łyżka oleju 1 łyżka soku cytrynowego sól, pieprz Sos: 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki octu ryżowego lub winnego 1 łyżka bulionu z kurczaka 1 łyżka sosu chili lub pikantnego keczupu 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka mąki kukurydzianej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć.,…
Przekąski
Fantazyjne naleśniki z mięsem
by Natasza • • 0 Comments
Ciasto: 25 dkg mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 jajka sól do smaku Farsz: 1,5 szklanki pokrojonego w kostkę pieczonego mięsa kurczaka 1 ugotowana na chrupko marchew utarta na grubej tarce 1 mała, drobno pokrojona cebulka6 zielonych oliwek pokrojonych w kostkę 3 łyżki majonezu 20 blanszowanych listków szpinaku kilka posiekanych listków…
Drób
Kotlet drobiowy w musztardowej panierce
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka 4 łyżki musztardy miodowej 1/3 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki tartej bułki sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Filet umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane mięso rozbić tłuczkiem, najpraktyczniejszy sposób rozbijania polega na umieszczeniu mięsa w worku nylonowym i rozbicie. Każdy kotlet nasmarować obficie…
Kurczak
Zrazy zawijane z kurczaka po polsku
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka 3 łyżki mąki 2/3 szklanki śmietany 1 łyżka zielonego groszku konserwowanego sól, pieprz olej Farsz: 5 dag bułki czerstwej 1 cebula 1 łyżka tartej bułki 2 dag rodzynek natka pietruszki, koperek 1 żółtko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, zdjąć błonę, rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą na cienkie płaty,…