Składniki:
Ciasto:
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka wody lub mleka
- 1 łyżka masła lub oliwy
- 1 jajko
- sól
Farsz:
- 1/2 kg gotowanego mięsa wołowego ( z rosołu),
- 1 duża cebula
- łyżka smalcu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Składniki:
Sposób przyrządzenia: Farsz:
PierogiPierogi z kaszą gryczaną i twarogiemby agap • • 0 CommentsGrzybyKoperty grzyboweby x • • 2 komentarzeSkładniki: Ciasto: 1 kg mąki 1 szklanka mleka 5 dkg drożdży 4 jajka 30 dkg margaryny 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Farsz: 50 dkg grzybów 3-4 cebule 5 dkg margaryny przyprawy Sposób przyrządzenia: Przygotuj roztwór drożdżowy z mleka, drożdży, z części mąki i cukru. Resztę mąki przesiej, dodaj margarynę, jaja (jedno białko zostaw… |