Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Składniki:
Farsz:

  • 1,5 szklanki kaszy gryczanej(nie w torebkach)
  • 20 dag tłustego twarogu
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, papryka słodka

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki wody(ja daję ciepłą)
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przyrządzenia:
Zagnieść ciasto z podanych składników. Odłożyć na ok 15 min. Kaszę ugotować na sypko. Cebulkę posiekać w kosteczkę i zeszklić na maśle. Ser połączyć z kaszą i przemielić przez maszynkę. Dodać przyprawy do smaku, wymieszać. Z ciasta zrobić wałek i podzielić na ok. 30 krążków. Farszem nadziewać pierogi. Ugotować, osączyć i podsmażyć na maśle ze zrumienioną na złoto cebulką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *