Nadzienie:
- 50 dag jagód (borówek-czernic, jeżyn, malin)
- 2 łyżki bułki tartej
Ciasto:
- 40 dag mąki
- 1 szklanki wody
- 1jajo
- sól
- 3 dag masła
- 10 dag cukru pudru
- 20 dag młodej śmietany
Read more →
Nadzienie:
- 1 kg ziemniaków
- sól
- 25 dag sera białego
- 4 dag cebuli
- 4 dag tłuszczu
- sól
- pieprz
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 jajo
- 3/4 szklanki wody
- sól
- 4 dag masła lub stopionej słoniny
- (20 dag śmietany)
Read more →
Nadzienie:
- 75 dag płucek
- 4 dag cebuli
- 5 dag tłuszczu
- liść bobkowy
- sól
- pieprz
- 1 bułka czerstwa
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 jajo
- 3/4 szklanki wody
- sól
- 5 dag słoniny lub masła
Read more →
Nadzienie:
- 30 dag mięsa ugotowanego
- 1 bułka czerstwa
- 3 dag cebuli
- 4 dag tłuszczu
- pieprz
- sól
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 jajo
- 1/4 szklanki wody
- sól
- 5 dag słoniny lub masła do polania
Read more →
Nadzienie:
- 1,25 kg kapusty cukrowej
- sól
- 5 dag tłuszczu
- 4 dag cebuli
- pieprz
- 20 dag sera białego
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 jajo
- 3/4 szklanki wody
- sól
- 4 dag masła lub słoniny przetopionej
Read more →