Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: pieczone

Udka w pomarańczach Krystyny

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity przepis na udka w pomarańczach. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: udek z kurczaka, pomarańczy miodu i bulionu warzywnego.   
 

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 2 pomarańcze
  • 1/2 szkl bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

Pieczone żeberka Laury

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na soczyste żeberka Laury. Lista zakupów; żeberka, musztarda, miód i sos sojowy.  
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka soli

Kurczak przepisu Leona

Przez żołądek do serca. Znakomity przepis na chrupiącego, a zarazem soczystego kurczaka przepisu Leona. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: kurczaka w całości, czosnku, cytryny i rozmarynu.   
 

Składniki:

  • 1 kurczak w całości 
  • 1 cytryna
  • ½ główki czosnku 
  • 3 gałązki świeżego rozmarynu
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 

Skrzydełka przepisu Artura

Poznaj sekret znakomitych  przepisów na skrzydełka z kurczaka. Tym razem skrzydełka z kurczaka pomysłu Artura. Lista zakupów: skrzydełka z kurczaka, musztarda, czosnek, oliwa z oliwek, sos sojowy i zioła prowansalskie.  
 

Składniki:

  • 10 skrzydełek
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki musztardy 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 papryczka chilii
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz

Pieczona pierś z kurczaka Bartłomieja

Znakomite przepisy na kurczaka. Musisz je wypróbować. Tym przepis na pieczoną pierś z kurczaka Bartłomieja. Lista zakupów: pierś z kurczaka, zioła prowansalskie, czosnek i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz