Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na soczyste żeberka Laury. Lista zakupów; żeberka, musztarda, miód i sos sojowy.
Składniki:
- 1 kg żeberek
- 3 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1 łyżeczka soli
Sposób wykonania:
-
Żeberka dokładnie oczyścić, osuszyć na papierowym ręczniku i podzielić na mniejsze porcję.Następnie do miseczki przelać miód.Dodać do niego musztardę oraz sos sojowy.Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze majeranek oraz sól do smaku.Ponownie wymieszać.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.Następnego dnia wyjąc mięso z lodówki.Przełożyć do rękawa do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1 godzinę.Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, aby żeberka ładnie się zarumieniły.
Liczba porcji: 4